Det här gör vi

iab inredningar är en av Sveriges ledande leverantörer av inredningar till offentlig miljö.
Vi har en omfattande och lång erfarenhet av stora som små projekt.
Våra expertisområden är inredning för vård- och omsorg, utbildningsmiljö samt särskilt anpassade boenden.

Hur vi arbetar

För hela projektet

Vi erbjuder kompletta inredningslösningar för skola, vård och omsorg. Med vårt systerbolag Lundqvist Inredningar kan vi även leverera helhetslösningar inom offentliga miljöer som kontor, samt kombinera vår köksinredning med Lundqvist Inredningars källsortering. Heltäckande lösningar efter dina behov!
Bland våra produkter kan du välja utförande och kvalitet anpassat för just ditt projekt. Ergonomi, funktionalitet och tålighet är självklara utgångspunkter för oss. 

Experthjälp

Behöver du rekommendationer eller någon att diskutera projektet med vägleder vi dig, från början till slut.

Godkända produkter

Majoriteten av våra produkter är godkända av Byggvarubedömningen och Sundahus. Vilket innebär att våra material och tillverkningsmetoder håller hög standard och livslängd.

Specialanpassningar

En av våra främsta styrkor är att vi gärna arbetar med speciallösningar. Färg, form och funktion kan varieras och våra säljare och projektledare guidar dig rätt.

Vårt hållbarhetsarbete

Genom vårt arbete vill vi bidra till en mer hållbar miljö och möbelbransch. Detta genomsyrar våra materialval, tillverkningssätt och transporter.
Se nedan hur vi arbetar för en mer hållbar produktion!

  • Produktionen sker i Sverige där vi följer rådande lagstiftning både ur
    arbets- och miljösynpunkt.
  • Vår produktion inom Sveriges gränser minskar även på distanssträckor och utsläpp.
  • Vi tillverkar våra produkter efter order och skapar inga onödiga lager.
  • Spill från produktionen används för att värma upp våra lokaler.
  • Vi arbetar främst med lokala leverantörer.
  • Majoriteten av våra möbler är testade av Byggvarubedömningen och Sundahus, med fokus på giftfria och säkra material.

h

Vår historia

iabs resa startade i skånska Bjärnum under 60-talet. Företaget tillverkade redan då möbler för offentlig verksamhet som bibliotek, skolor, sjukhus och servicehem. Dessa områden jobbar vi med fortfarande, inklusive kontor- och kökslösningar.

År 2009 förvärvades iab av Lundqvist Group och flyttade till snickeriet i småländska Rydaholm. Än idag är Rydaholm platsen där vi tillverkar våra möbler och har vårt försäljningskontor.

h

Miljöbedömningar

Majoriteten av våra möbler är testade av Byggvarubedömningen och Sundahus.

Stay In Touch

Be the first to know about new arrivals and promotions

Vår serie Klassisk är vår mest sålda stomme genom tiderna. Utförandet passar utmärkt i skol-, vård- och boendemiljöer.
Klassisk är byggd på 19 mm spånskiva som kärnmaterial. Skivan till stommarna är belagd med ett slagtåligt och kraftigt 120g/m2 melaminpapper (direktlaminerad) som förseglas med en ABS-kantlist

 

Klassisk PLUS är rekommenderas när inredningen kräver större tålighet. Passar i skol-, vård- och boendemiljöer som utsätts för ett högre slitage. Klassisk PLUS är byggd på 19 mm spånskiva som kärnmaterial.
Skivan till stommarna är belagd med högtryckslaminat 0,7 mm tjockt på båda sidor och kantlistas med ABS-list. Även hyllplanen beläggs med samma material som stommen. 

Kombo lämpar sig som ett mer prisvärt alternativ när det kräver att inredningen ska klara tuffare miljöer. Kombo bygger på att fronter/ luckor samt övriga inklädnader tillverkas av plywood. Anledningen till att Kombo har fronter med plywood som kärnmaterial är att det som har störst slitage på inredningen är fronter och inklädnader. Stommarna kläs oftast in med täcksidor vilket skyddar skåpsstommarna.

Stommen är byggd på 19 mm spånskiva som kärnmaterial. Skivan till stommarna är belagd med högtryckslaminat 0,7 mm tjockt på båda sidor och kantlistas med ABS-list. Även hyllplanen beläggs med samma material som stommen. 

Dura är anpassat för de tuffaste miljöerna där fukt och annat slitage kan påverka inredningen.
Serien Dura klarar av kraven för stora påfrestningar, detta då plywoodens egenskap påminner mycket om massivt trä.

Skivorna krysslimmas ihop till sin tjocklek vilket även skapar en dekorativ kant som kan förseglas med klarlack. Med stommar och fronter i 15 mm plywood belagd med 0,7 mm högtryckslaminat på båda sidor. Kanterna förseglas med klarlack alternativ kantlist.